MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Obsada sędziowska ostatniej kolejki PKO Ekstraklasy. Marciniak z hitem

NOWE
Obsada sędziowska ostatniej kolejki PKO Ekstraklasy. Marciniak z hitem

90 urodziny. Dzisiaj ZUS to już nie ta placówka, którą był jeszcze pięć lat temu

NOWE
90 urodziny. Dzisiaj ZUS to już nie ta placówka, którą był jeszcze pięć lat temu

Polecamy

Tak wygląda Liam Hemsworth jako Wiedźmin! Nie jest aż tak źle?

Tak wygląda Liam Hemsworth jako Wiedźmin! Nie jest aż tak źle?

Najfajniejsze parki rozrywki Europy na wakacje z dziećmi. Ile kosztują tanie loty?

Najfajniejsze parki rozrywki Europy na wakacje z dziećmi. Ile kosztują tanie loty?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?

3 atrakcje Mazowsza nominowane w plebiscycie Cuda Polski! Znasz te miejsca?