MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

ŁKS Łódź szykuje się do I ligi. Rezerwy zaczęły treningi przed sezonem

ŁKS Łódź szykuje się do I ligi. Rezerwy zaczęły treningi przed sezonem

Zarząd Powiatu Zwoleńskiego z absolutorium i wotum zaufania [ZDJĘCIA]

Zarząd Powiatu Zwoleńskiego z absolutorium i wotum zaufania [ZDJĘCIA]

Polecamy

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja

Zespół ds. pragmatyki zawodowej nauczycieli bez... nauczycieli? ZNP uspokaja

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Zakończenie roku szkolnego. 4,8 mln uczniów odbiera świadectwa

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”