MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Mieszkańcy powiatu chrzanowskiego mogą zabrać głos w sprawie komunikacji publicznej

Mieszkańcy powiatu chrzanowskiego mogą zabrać głos w sprawie komunikacji publicznej

3. Powiatowy Rajd Rowerowy w Wieluniu

3. Powiatowy Rajd Rowerowy w Wieluniu

Polecamy

Jak utworzyć korytarz życia? Za zignorowanie przepisu można dostać wysoki mandat

Jak utworzyć korytarz życia? Za zignorowanie przepisu można dostać wysoki mandat

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT

Duża zmiana w szkołach potwierdzona. Chodzi o HiT